mandag 26. april 2010

En ny uke :-)

I dag begynte jeg dagen med den gode følelsen over at nå er det mandag :-) Det bør skrives i Bloggen, for det er lenge siden sist, hehe.
I går var jeg endelig ferdig med å tømme huset til mamma. Eldstemann Kenneth og Cato bar de tunge tingene og jeg har sortert. Så mange minner... Jeg har vært så heldig å ha foreldre som stilte opp samme hva. Og det ble vondt, jeg må innrømme det, å vite at kapittelet Dølebakken 14 er definitivt over nå.
Men det som var veldig godt var at Kristin og Kenneth valgte de møblene som jeg var mest glad i og som vi ikke hadde plass til sjøl. Mamma var en ekspert på å se mulighetene ved gamle funn i bruktbutikker, så da vi kom fra Canada i 1970 fylte hun huset med slike skatter som ble pusset opp etter alle kunstens regler.Nå blir de i det minste i familien.

I dag var enda en god start på dagen for Baltopjokken.
Frokost i dag igjen gitt :-) Og i dag fikk Emmi halvparten av det lille hun får i løpet av en dag, til frokost også. Da var alt greit for henne. Jeg kan sverge på at hun hadde en tåre i øyekroken i går da vår lille håpefulle fikk mat to ganger i går! Jeg skjønner ikke at to hunder som lever et ganske så likt og aktivt liv kan ha så forskjellige forbrenningsovner. Emmi har riktignok tatt livmora, men hun var for rund før det også..

Men det er det jeg liker med disse Finske lapphundene. Alle størrelser, alle farger, masse forskjellige pelslengder. Jeg tenkte på det på lørdag. Siste Schæferen vi hadde var sort, og det var veldig fint å ha en som skilte seg litt ut. Men Frøya kunne ikke stilles på datidens regler for hun var helsort med for lang pels.Noe jeg syntes var veldig trist siden hun hadde et nydelig gemytt, og var utrolig vakker. Når man ser på en Finsk lapphundutstilling, kan man faktisk skjelne hundene fra hverandre, og da blir det straks litt mere morro å følge med. Det blir ikke en klynge sauer som ved mange av de andre raseutstillingene, og jeg innbiller meg at det er derfor de er så mentalt friske og fine.
Så selv om det har vært dager hvor min kjære Baltogutt har lidd av alvorlig ADHD (pappan hans var også en meget aktiv og oppfinnsom kar som unggutt, lærte jeg på lørdag), kan jeg skrive under på at vi har en gørfin, vakker og for ikke å snakke om klok rase.
En veldig god uke ønskes dere fra en umåtelig stolt lapphundmor!

P.S dette bildet tok jeg av Tovemor og Emmi noen uker etter at vi hadde hentet henne. Det er et av favorittbildene mine for Emmi hadde slått seg til ro hos oss, og Tove var overlykkelig over valget av ny hund. Det var rett og slett en herlig dag på stranda :-)

4 kommentarer:

 1. Hei igjen! Godt at du skrev at bilde ble tatt ved en annen anledning. Da jeg så det med engang så tenkte jeg at "jøss, hadde de så varmt og fint vær i går"? Her var det ganske overskyet. Sandefjord er ikke så langt unna her.
  Helt enig med deg at det er kjempe flott at de finskelapphundene er så forskjellig. De er bare kjempe flotte!
  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 2. Hehe :-) Neida.. det har ikke akkurat blitt full sommer her enda heller. Ha en kjempefin dag du også. var innom bloggen din og så på alle de fine bildene av Roxie. Snakk om vakker vovse :-)

  SvarSlett
 3. Koselig å hilse på dere om lørdag.
  Enig, det er så fint at FL er så forskjellige at se på.
  Godt han Balto har matlyst, da blir han helt sikker i "ret størrelse", veldig fin er han.
  Ha en fin uke! du har jo startet bra.

  SvarSlett
 4. Jeg er helt enig med deg om mangfoldet på den finske lapphunden. Det er jo derfor vi velger dem og det er så artig på utstilling. Å se de forskjellige hundene.

  Tipper det var smart å dele opp maten til Emmi så de kan få spise sammen. Da ble hun nok glad tenker jeg.

  Ha en fin uke så sees vi vel snart???!!!!!!

  SvarSlett